GDPR (Pravila privatnosti)

Uvod

Opća uredba o zaštiti podataka (engleski: GDPR) je uredba Europskog parlamenta i Vijeća koja je stupila na snagu 25. svibnja 2018. te je izravno primjenjiva u svim državama članicama EU, bez ikakve potrebe za dodatnom implementacijom u nacionalnom zakonodavstvu. Uredba donosi značajne promjene u pravilima koja definiraju osobne podatke i kako se oni koriste. Vaša privatnost i sigurnost Vaših osobnih podataka od velike su nam važnosti. U nastavku Vas želimo obavijestiti o tome s kojim ciljem prikupljamo i koristimo Vaše osobne podatke te kako te postupke možete nadzirati i time ostvariti svoja prava zajamčena Zakonom.

Koji Vaši podaci nam trebaju i zašto

EU Business Club (u daljnjem tekstu: EUBC), Europski trg, Augusta Cesarca 4-10, Zagreb, Republika Hrvatska, koji posluje u sklopu društva Hall of Fame d.o.o., OIB: 53898368706, Europski trg, Augusta Cesarca 4-10, Zagreb, Republika Hrvatska, prikuplja, pohranjuje i koristi sljedeće Vaše podatke:

  1. Osobne podatke: fotografija, spol, titula, zvanje, ime, prezime, akademski naziv (ako postoji), datum rođenja, mjesto rođenja, država rođenja, CV (ako postoji) zatim
  2. Kontakt podatke: mobitel, adresa elektroničke pošte, adresa, kućni broj i oznaka, poštanski broj, grad, država rođenja i
  3. Profesionalne podatke: naziv poslodavca, OIB poslodavca, naziv radnog mjesta, adresa poslodavca, poštanski broj, grad, država.

Ovi podaci spremaju se u skladu s važećim Zakonom u bazu podataka o članovima u digitalnom obliku, koju nazivamo Adresar članstva EU Business Cluba, a služi za svrhu evidencije članova. Adresa Vaše elektroničke pošte, Vaš broj mobitela i Vaši profili na društvenim mrežama (ako ste iste naveli) koristit će se za potrebe komunikacije između managementa i administracije EU Business Cluba s Vama, kao i za potrebe međusobne interne komunikacije između članova EU Business Cluba, ako ste nam za to dali privolu. Vaše podatke nećemo obrađivati niti u jednu drugu svrhu.

Tko sve ima pristup Vašim podacima

Pristup Vašim osobnim podacima za koje ste dali privolu imaju osobe iz managementa i administracije EU Business Cluba, ali i svi ostali članovi EU Business Cluba. Svi oni su upoznati s politikom i internim procedurama zaštite osobnih podataka EU Business Cluba te su potpisali Izjavu o povjerljivosti i obvezni su postupati po istima.

S kime dijelimo Vaše osobne podatke

Vašu adresu elektroničke pošte dijelimo automatski sa s internetskim servisom MailChimp, putem kojeg vam šaljemo naš Newsletter ukoliko ste nam dali privolu za slanje.

Vaši osobni podaci su kod nas sigurni i nećemo ih prosljeđivati, prodavati niti ustupati drugim privatnim ili pravnim osobama. Iznimku može predstavljati slučaj kada nadležno tijelo zahtijeva pristup osobnim podacima koje EU Business Club pohranjuje, a u skladu sa Zakonom.

Koliko dugo ćemo pohranjivati Vaše osobne podatke

Vaše osobne podatke pohranjujemo sve dok traje Vaše članstvo u EU Business Clubu, odnosno dok ne zatražite brisanje Vaših osobnih podataka. Ostale osobne podatke pohranjujemo sve dok ne zatražite njihovo brisanje iz naše baze podataka, čime prestajete biti članom EU Business Cluba.

Imate li pravo na trajno brisanje Vaših osobnih podataka

U bilo koje doba možete povući privolu za korištenje Vaših osobnih podataka i/ili od nas zatražiti da obrišemo sve Vaše podatke iz našeg sustava, osim u slučaju kada je to zakonski drugačije propisano. U tom slučaju dovoljno je da nam pošaljete zahtjev za brisanjem Vaših osobnih podataka na adresu elektroničke pošte info@businessclub.eu, nakon čega ćemo obaviti uklanjanje svih Vaših osobnih podataka u najkraćem razumnom roku. Imajte pritom u vidu kako će time ujedno prestati Vaše članstvo u EU Business Clubu. Svoje osobne podatke možete trajno izbrisati i sami na internetskoj stranici www.businessclub.eu, u korisničkom dijelu za članove kojem pristupate putem korisničkog imena i zaporke, na način da u Osobnom profilu kliknete na gumb Trajno izbriši moje osobne podatke i nakon toga kliknete na Potvrdi zahtjev za trajnim brisanjem mojih osobnih podataka.

Možete li dobiti na uvid Vaše osobne podatke

U bilo koje doba možete zatražiti informaciju o tome koje sve osobne podatke imamo o vama. U tom slučaju dovoljno je da nam pošaljete zahtjev za pristupom osobnim podacima na adresu elektroničke pošte info@businessclub.eu, nakon čega ćemo vam dostaviti sve Vaše osobne podatke koje pohranjujemo u najkraćem razumnom roku.

Možete li ispraviti Vaše osobne podatke

U bilo koje doba možete zatražiti ispravak Vaših osobnih podataka u slučaju da uočite netočnost ili da je u međuvremenu došlo do promjene. U tom slučaju dovoljno je da nam pošaljete zahtjev za ispravkom osobnih podataka na adresu elektroničke pošte info@businessclub.eu, nakon čega ćemo obaviti traženi ispravak u najkraćem razumnom roku. Svoje osobne podatke možete izmijeniti i sami na internetskoj stranici www.businessclub.eu, u korisničkom dijelu za članove kojem pristupate putem korisničkog imena i zaporke, na način da u Osobnom profilu zamijenite podatke koje želite zamijeniti.

Obavljamo li automatsko profiliranje osobnih podataka

EU Business Club ne obavlja automatsko profiliranje Vaših osobnih podataka. Svi Vaši osobni podaci obrađuju se isključivo od strane zaposlenika na načine i u svrhe koji su prethodno opisani.

Kome se možete obratiti za dodatna pitanja i/ili pojašnjenja

Za sva daljnja pitanja ili pojašnjenja u vezi sa svrhama i načinima obrade Vaših osobnih podataka, kao i u vezi s upitima za ostvarivanje Vaših prava, možete se obratiti Službeniku za zaštitu osobnih podataka EU Business Cluba na adresu elektroničke pošte info@businessclub.eu.

Kome podnijeti prigovor u slučaju sumnje na kršenje Vaših prava

U slučaju da sumnjate da EU Business Club krši Vaša prava koja su vam zajamčena Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) možete podnijeti prigovor Agenciji za zaštitu osobnih podataka (AZOP) na sljedećoj web-lokaciji: www.azop.hr

EU Business Club

Zagreb, Croatia